Du är säkerligen här för att du likt så många andra svenskar har en förkärlek till USA. Det enorma landet har så många spännande platser att besöka, och därför är det fullt möjligt att hitta aktiviteter som passar dig oavsett vad dina intressen är. Vare sig du tycker om storstäder, skogar, stränder eller kanske till och med öknar har USA någonting för dig. Vi ska snabbt gå igenom några sevärdheter i USA som du bör skriva ner på din bucket list, och vi ska även ge dig lite info som kan förbereda dig inför resan.

 

Fräcka sevärdheter som USA har att bjuda på

 

Den stora positiva aspekten av att resa till just USA är att det finns så många olika sorters platser att ta del av. Om du föredrar storstaden är det ett måste att besöka New York och att strosa längs Times Square för att se de vackra neonskyltarna, de enorma byggnaderna samt allt liv och rörelse. Om du hellre är ute efter en naturupplevelse är Grand Canyon en mycket vacker plats med vyer som verkligen får dig att säga ”wow!”. Missa inte heller det maxade Las Vegas med musik, ljus, casinon och hålligång!

 

Du kan inte åka utan de rätta tillstånden

 

Det roliga kan inte dra i gång utan att lite planering först äger rum, och en mycket viktig del av planeringen är att ansöka om ett ESTA resetillstånd hos exempelvis ESTA.se. Det här är ett tillstånd som du måste ha för att som svensk få ta dig in i USA, och ett giltigt ESTA är brukbart i två år eller kortare än så om ditt pass skulle löpa ut. Med ett resetillstånd kan du ge dig av till USA och stanna där i upp till 90 dagar om du så föredrar. Du får dock inte överskrida 90 dagar då du i så fall måste ansöka om ett visum.

 

Som resenär ska du vara frisk och kry

 

Inte vill du dra med dig coronaviruset när du reser, så för att du ska ha möjligheten att komma in i USA måste du både vara vaccinerad och kunna visa upp ett negativt Covid-19 test. Alla som du reser med ska också vara friska och kunna bevisa detta. Så länge du följer de här kraven dröjer det inte länge förrän du får lov att resa till USA.