Om du inte tidigare har rest till Kuba är det sannerligen ett måste. Den här östaten är rik på kultur, vackra stränder, fantastisk arkitektur och allt annat som du kan önska av en drömresa. För att din semester ska rivstartas på helt rätt sätt är det en underbar idé att ge dig av till Kuba antingen på egen hand, tillsammans med vänner eller familjen – och vi ska bjuda på fem tips kring sevärdheter som du inte får missa!

1. Cueva de los peces

En av destinationerna under din Kubaresa bör vara Cueva de los peces. Detta är en cenote som är 70 meter djup, med andra ord ett djupt hål eller slukhål som dyker upp när kalkstensberggrund rasar samman. Här har du möjligheten att bland annat dyka, snorkla och helt enkelt bada. Innan du åker iväg till Kuba är det dock av yttersta vikt att du har ett visum till Kuba, så säkerställ att allting är klappat och klart innan du bestämmer dig för att åka iväg.

2. Morro Castle

För dig som älskar gamla ståtliga slott är det ett måste att ge dig av till Morro Castle i Havana. Det här slottet har funnits sedan 1500-talet, och väl där har du chansen att se den underbara utsikten över Havana. Lär dig mer om den historiska platsen och få en underbar upplevelse för hela familjen.

3. Estadio Latinoamericano

Har du en förkärlek till baseboll? När du ändå befinner dig i Havana kanske du vill ta en tur till Estadio Latinoamericano för att se en spännande match, och detta stadium är riktigt maffigt. Åk dit själv, med vänner eller familj för en upplevelse utöver det vanliga.

4. Trinidad

Nästsist på listan har vi den färgglada staden Trinidad, och den här spanska kolonistaden är ett populärt resmål. Den kännetecknas av gator i kullersten och hus i många vackra färger. Här har vi en trevlig plats där du verkligen känner kulturen i luften, och om du planerar en resa till Kuba bör Trinidad vara en del av planeringen.

5. Gamla Stan

På tal om vackra städer ska vi till sist tala om Gamla Stan i Havana. Även här är byggnaderna färgglada och du får känna av en ljuvlig atmosfär som du minns för livet. Det är inga problem att strosa runt i mer än en dag i staden, så upplev allt det som Kuba har att erbjuda!