Att ha tillgång till sin helt egen hemmabar är fantastiskt roligt. Med din egen hemmabar kan du snabbt slänga ihop ett par goda drinkar, antingen till dina gäster eller bara till dig själv. För att du ska kunna lyckas med och njuta av din hemmabar så mycket som möjligt, behöver du först skaffa dig den rätta utrustningen. Här får du veta mer om den viktigaste barutrustningen för en lyckad hemmabar.

 

Viktiga barartiklar

När det kommer till barartiklar finns det några saker som är mycket viktigare än andra. Dessa artiklar är i stort sett omöjliga att klara sig utan. Först och främst kommer du såklart att behöva bra glas att servera dina drinkar i. Se till att skaffa så många typer av glas som möjligt. En bra shaker är såklart ett måste. Det är med den som du blandar i stort sett alla dina drinkar. För att du ska kunna mäta upp de olika ingredienserna till drinkarna, måste du ha ett par jiggers av olika storlek. Ett par barskedar hjälper dig att blanda runt i drinken om det skulle behövas. Många drinkar kräver färsk fruktjuice, så skaffa en fruktpress eller en citruspress.

Hållbarhet och miljövänliga produkter är viktigt

Hållbarhet och miljövänliga produkter är viktiga, speciellt när man sysslar med hemmabarer. Man kan snabbt använda många engångsartiklar på en dag, speciellt när man håller i en större fest. Då kan det gå åt riktigt många plastglas, plastmuggar, och framför allt sugrör. Ett mer miljövänligt alternativ till de vanliga plastsugrören är bambusugrör. Sugrör tillverkade av bambu som är ett riktigt slitstarkt material. Du måste kämpa länge för att ett sådant sugrör ska gå sönder. Därför skulle du kunna rengöra dem och använda dem flera gånger, om du skulle vilja det. Om du är en professionell bartender kan du använda bambusugrör som ett lite lyxigare engångssugrör i stället.