USA är ett stort land med så mycket att erbjuda besökarna. Från de livliga stadsgatorna i New York och Los Angeles till de fantastiska naturlandskapen i nationalparkerna Yellowstone och Yosemite finns det något för alla att njuta av i USA. Här är 5 amerikanska upplevelser som du måste uppleva:

 

  1. Kör längs Route 66

 

Route 66 är en av USA:s mest ikoniska vägar, och att köra längs den är ett måste för alla roadtripentusiaster. Den 2 448 mil långa rutten passerar genom åtta stater, från Illinois till Kalifornien, och tar in allt från vidsträckta ökenlandskap till vintage småstadsamerika. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

  1. Besök Times Square i New York City

 

Times Square är en av de mest kända platserna i världen och ett besök är ett måste för varje förstagångsbesökare i New York City. Med sina starka ljus och sin storstadsatmosfär är Times Square en sensorisk överbelastning som helt enkelt inte får missas. Läs mer om ämnet här.

 

  1. Se Grand Canyon

 

Grand Canyon är ett av USA:s mest hisnande naturunderverk och bör stå högt upp på alla listor över saker att se i USA. Med sina dramatiska klippor och fantastiska färger är Grand Canyon en oförglömlig syn som kommer att lämna dig häpen.

 

  1. Upplev Hollywoods glamour i Los Angeles

 

Los Angeles är hemvist för Hollywood och allt som är glittrigt och glamoröst. Om du är ute efter en smak av Tinseltowns glamour är ett besök i LA ett måste. Se en filmpremiär på en av de berömda biograferna eller festa hela natten på en exklusiv nattklubb – det finns ingen brist på saker att göra i LA.

 

  1. Utforska historien i Washington D.C.

 

Washington D.C. är hemvist för några av USA:s viktigaste historiska landmärken, bland annat Vita huset och Capitol Hill. Om du är intresserad av amerikansk historia är Washington D.C. en destination som du måste besöka. utforska stadens många museer och historiska platser för att få en fascinerande inblick i USA:s förflutna. 

Läs fler artiklar här.